Fika

Nu är nog kladdkakan snart klar! ^^
och jag måste plugga glosorna tills imorron.... hehe, kanske ska göra det snart då :P

Sovmorgon

Idag hade vi sovmorgon, men jag ville inte gå, så det var bara att kliva upp så jag hann med bussen ut hit. Men jag fick med mig Amanda och Ellinor 03 till att gå ner i lagårn där vi kikade på kalvarna och fotade dom :)


Eftersom det avr så dåligt ljus ville kameran ha en halv sekunds slutartid, det märks på bilderna xD Kåla posar vi foderkrubban :P

Halvfokus på Kålas öga ;)

lagårdskatterna är feta, alla tycker synd om dom och tror att de inte får nån mat, så alla matar dom xD
Den här katten var och slickade i en mjökhink som stod där i lagårn xD


Min ko heter Larva, jag gillar min kalv mer ^^ Men Larva är lite skygggare...

Hon är stor och ligger och idisslar i båset :P det  är inte ofta man ser den kon, inte, men det är nog för att hon har varit ute under tiden vi gått här :P

Sedan gick vi till minigrisarna, dom är coola :P

Bättre

Jag åkte hem i början på växt- och djurlivtimmen...
jag bestämde mig för att ta en värktablett mot ryggvärken, men mina ipren som jag har haft med mig var slut och kvar låg en receptfri voltaren som en liten reserv. Vi trodde att jag skulle kunna ta en sån, hade aldrig tagit en förut, men eftersom den är svagare än ipren och pappa tål den (som inte tål ipren som jag tål) skulle det ju inte vara nåt problem ju.
men efter en kvart-20 minuter släppte ryggvärken för att ersättas med illamående och lite mer ansträngd andning. Usch, obehagligt, hela kroppen kändes annorlunda och ryggvärken kom snart tillbaka. Ringde efter hämtning, då illamående, tjock hals och andnings"saken"... när mamma kom till skolan hade jag fortfarande ont i ryggen men lättare att andas. Åkte hem och vildae ryggen medan voltarenen gick ur kroppen, så nu är jag mkt bättre :) Hade tydligen inte sett bra ut alls innan jag åkte hem.
som tur var fick jag veta att jag inte hade missat nåt mycket alls :)

Försökte mig på lite matte såhär 2 dagar innan provet, men eftersom det saknas en facitsida blir det ännu svårare! nu är jag på några ekvationer, det kanske mamma kan klara av att hjälpa mig med, hoppas det.

Erika har bakat cookies! :D och hon såg på avstånd hur Wira sträckte på halsen och slickade lite försiktigt på en cookies kant xD så bacon fick sig en smärre utskällning ;)


Värsta dagen hitills.

Den här dagen verkar bli jättejobbig!
Vi har haft datakunskap och jag har suttit en timme med ryggont och uppgifter jag blir störd på. Det funkar inte.
Min telefon har nästan ingen ström på så den är avstängd....
Snart är det växt- och djurliv, vi måste säkert ut till våra rutor, neeej....
svenska, analysera noveller, funkar ganska bra, ftersom jag o anna får allt gjort utan att behöva vara superduperseriös.
Engelska ska vi fortsätta skriva om tjäder, men jag hittar inget, jag måste verkligen ringa till simon nu...
Dagens lyckopiller kommer bli fredagskakan.


Skoldagen idag

Idag var djurkunskapen den absolut bästa tiden i skolan :D jag skulle bara kunna ha djurkunskap om jag fick, det är så roligt! :)
Idag kom vi innan läraren och passade på att gå och hälsa på våra kalvar, alltid lika roligt att se Kåla igen, ännu roligare när hon är social :) När sedan läraren kom klättrade vi in i skolans taxi-traktorvagn med lärarens working kelpie-hane som skulle hjälpa till med vallningen :) Väl framme i lammhagen fick Easy (eller om han hette Isi eller liknande) valla in alla lamm in i fållan. Många som hade blivit könsmogna, så nu var vi tvungen att skilja ut tacklammen från bagglammen, eftersom skolan inte vill ha mer lamm nu ;) Det är ryafår vi har här :) Fina med fin päls :) Vi fick även könsbestämma lammen som en veterinär ska göra, det vill säga känna efter... jag fick låna Sabines handska, tack och lov ;)
Sedan skulle vi iväg med tacklammen till tackhagen, så in i traktorn igen med tre lamm, och ena var det så synd om jättestressad, men hon kom fram helskinnad och kan nu få lugna ner sig med mamma :)

Vi han snabbt springa in i grishuset, på BB-avdelningen, blev helt förälskad i en kulting, svart-skär :) Hur söt som helst!
Fick även hålla i en, dom luktar så gott ^^ Dom luktar verkligen inte äckligt som många tror. Men sedan när vi skulle som det var en kille eller tjej började ha  skrika jättehögt ch gällt, han lät som om han skulle dö! Men då tog läraren och visade, eftersom hon är van och kunde hantera honom bättre än jag, man tror inte att en så pytteliten griskulting (samma storlek som en chihuahua) kan sprattla sådär mycket ;)

Men nu måste jag stänga ner eftersom mamma kommer och hämtar mig nu, vi hörs!

OH MY GOD!

JAG HAR RIDIT IDAG!! :O
Åh, hemskt var det ;)

Idag har min dag sett ut så här:

Växt- och djurliv i en timme, valde kännetecken för "rutan", vi har en ruta på 2-3 m x 2-3 m där vi ska hålla koll på vår biotop och märka förändringar, jag har en bit granskog :)

Fotografering efter att många, tack alla som hjälpte mig innan, försökt tuppera upp mitt hår med massor av hårsprej och ett löv i håret var det fotografering. Alla står i arbetskläderna våra med tupperat hår och en massa löv och tittar konstigt på Sara G som sitter i en jäättefin rosa klänning och värsta perfekta håret :P Men det blev tillslut att alla tittade in i kameran och verkligen GAPSKRATTADE när fotografen gjorde en hysteriskt rolig grimas ;)

Gympalektionen trodde vi blev inställd eftersom vi bara skulle ha 20 min på oss att orientera efter alla ombyten. Men så såg vi lärarn och kollade att han verkligen visste att vi hade haft skolfoto och inte skulle hinna vara med, men det hade han ingen aning om! :O han måste ha trott att hela klassen skolkade :S aja, vi ska få orientera nästa gång med så vi skulle få en chans :)

Arbetsliv Naturbruk HÄST  tre timmar häst, jag är lite rädd för dom ^^
Vi började med en timme teori, helt okej, fick veta lite basic facts om kursen och hästlinjen :)
nästa timme var ridning :O Efter 4 försök upp på hästen satt jag på henne, halvblodet (Sara har lärt mig namnet ^^) Donna. Då hade vi sänkt stigbygel för att jag skulle komma upp, men jag kom upp ;) Sedan när en tjej i jordbruk skulle flytta upp stigbygeln igen var jag rädd, jag skakade lite där på hästen... men sedan klarade jag att styra henne hyfsat när hon gick :D Men på travet, inte snabbt, tjejen som hjälpte mig joggade bredvid, såg ridläraren att jag hade lite problem med att sitta kvar och hålla i tyglarna samtidigt xD så hon sa "Hanna, håll i dig i sadeln så styr Hanna (hon som sprang bredvid) hästen" heheheheh :P Sedan vi avsittningen bad jag läraren hålla i hästen åt mig medan. Sedan när jag berättade för Ellinor att jag är hästrädd hörde läraren det och tyckte att det var helt lugnt med tanke på att jag inte är van vid dom.
Sedan var det en timmes körning, JÄDRAR VAD KUL DET VAR! :D Då fick jag köra Lorvtroll, en halvstor häst och han klarade jag av att styra i en "hinderbana" (skulle styra honom mellan några koner som stod i lite "oordning") i trav :D Men det är mkt lättare att sitta i en vagn ^^ I länkarna finns bilder och lite info :)

Tog mig hem helskinnad ;)

Gick en 45-mins promenad med Wira i jakt på hundar :) Men vi hittade tyvärr inga, så det blev en ren strosningsprommis, men det funkar det med ;)


Löp och gym

Igår var jag med Angelica på IKSU sport och gymmade i två timmar och avslutade sen med tre längder i simbassängen och bubbling i bubbelpoolen :) Bubblingen måste ha varit rejält avslappnande ller nåt, för jag har ingen träningsvärk idag, trots att jag inte stretchade.

Vi misstänker att Wira löper nu, hittade några fläckar på golvet... Var ute med henne idag och "letade hundar", för att kunna träna hundmöten :) Det gick hur bra som helst, såg alla hundar utom en före Wira, så jag kunde lugnt ta unden henne på sidan, sätta ner henne och bara mata på med godis :) När det sen funkar till 110% ska jag minska godis och avstånd :)
Första hunden flåsade till när den gick förbi och då morrade hon lite, men inget mer, andra och tredje hunden brydde hon sig inte om utan åt bara godis och tittade :) och den tredje hunden märkte hon före mig :D Hund nr 4 var samma hund som den första och då skällde hon lite men lugnade snabbt ner sig :D
Sen igår mötte vi en schäfer på skogsbilvägen nere på Änge och hon bara åt godis, inte ett ljud! :D

Imorgon är det tre timmar häst på skolan, jag som är lite rädd ^^ När vi red på Lycksele Djurpark vågade jag inte åka på den stora hästen utan red på en liten åsna xD UNdrar hur det går imorgon, vi ska nämnligen vara klädd för ridning och körning.... ;)
Sedan imorgon på gympan ska vi ha orientering, men under de 20 första minuterna har vi skolkatalog-fotografering, vi ska ha på oss våra nya arbetskläder, om vi sen ska hinna lämna av dom i våra skåp och sedan byta om till gympakläder har vi ändå bara typ 20-25 min på oss att orientera, känns lite meningslöst...

Måste ju ringa till Simon och prata lite med han om tjäderjakt/fridlysning och annat runt tjäder :) Ett engelskarbete där vi ska jobba med ett djur som finns i Västerbotten.


Lilla Nilla, 12/6 -04 samma dag som vi hämtade henne <3


Lill-Wira <3

Kamratstödjare

Fick just reda på att jag blev kamratstödjare, om jag ville, men tackade nej. VIll fokusera allt på skolan utan att behöva missa lektioner som jag sedan måste ta igen igen....
Får se om jag ångrar mig...


Kaka på fredagar!

Amanda bjöd just på jättegoda sega chokladrutor :)

Snart är det växt- och djurliv, förra gången fick vi håva i dammen och plocka upp äckliga små snuskkryp... Evelina och Ellinor 03 hade även lyckats få upp en gädda som vi "sparade" i ett litet akvarium med allt dammvatten och blad och småkrypen. Men nu kom vi att tänka på att en fisk behöver syra för att överleva... den är nog död... :(



Igår fick vi köra tröska, jordbrukstraktor och femhjuling. Den sista var roligast, höll nästan på att flyga ur den när vi körde upp ur diket xD Superroligt är det :)

Idag slutar jag två wihooo! :D Igår slutade vi fyra... dom hann låsa vårt hus, men som tur var var det en mattant härinne som kunde släppa in oss igen ^^

Nu måste jag och hämta "stövlene mine" ;)

Herr Kotte

Igår kväll när jag pinkade Wirus hade jag som vanligt pannlampa. Precis när vi går in i skogen hör jag något fräsa till ordentligt. Jag backade och lyste runt med min lampa och såg en söt igelkott ^^ konstigt att Wira inte märkte av honom innan då vi bara var typ 1,5 meter därifrån.... Roligt att se Kotte igen ;)

Engleska läxförhör idag, känns lugnt :)

 
//Hanna


Gullungar

Nu har jag skaffat mig en användare på glosboken.se, som Julia tipsade om, och vad allt gick fort att lära sig när man slapp rätta alla glosor själv. Ganska rolig läxträningssajt :)

Jag skulle träna mina gullungar idag, men Wira fick knappt vara ute fem minuter, för hon skulle till vilket pris som helst inte lyda mig! Så hon fick gå in och en mer arbetsvillig Nilla fick komma ut och trana fotposition och röra med nosen mot en klädnypa. :) Klädnypegrejen var lite svår, men det gick, och fotpositionen har blivit bättre :)
När jag kom in fick Wira klicka litegrann, vi tränar in nosen mot en post-it-lapp och att spela död. :) När jag vill att hon ska hålla nosen längre mot lappen elr om hon blir för ivirg börjar hon plocka läs dom och hålla i dom innan hon släpper ner dom på marken xD Spela död verkar hon tycka är roligt :)

Jag skulle klippa damernas klor igår, men det blev inte, så har klippt dom nu istället, alltid lika svårt att klippa klorna på Wiras baktassar! Måste nog försöka få till klotången som något roligt....

Nu måste jag läsa igen lite i engelskan som jag inte hunnit med och jag tror att jag ska ta the hedgehog imorgon på engelskan, vi ska skriva om ett djur som finns i Västerbotten. Kan inte så mycket om den skulle vara roligt att lära sig lite om den. Jag drömde nämligen om en igelkott för några veckor sedan, mitt inne i min totemdjursfundering till en teckning, så jag anser att det är mitt totemdjur ^^

Nä, nu väntar el inglés!
Tjo


YES!

Växt- och djurlivfröken kom in idag och berättade att alla hade fått G på provet :D Wihooo! :P

Sara och jag pratar om att ta bussen upp till Boden nästa helg för att kika på U-dm, hoppas verkligen det blir så och att ryggen håller för en bussresa på 5 timmar och att sova där, det skulle vara så kul!!! :)
Jag funderade ju på att vara med med Nilla i freestyle, men det blev ju inte så utan Nilli var så skendräktig så det blev inget, men att fara dit och titta skulle vara kul :)

Snart börjar svenskan och sen ska jag nog få skjuts av Sabine och hennes mamma till min mammas jobb där jag ska söka reda på Dirty Dancing 2 på youtube ^^

IG here I come

Jaha, trots allt pluggande gick växtprovet käpprätt åt helvete, nu får jagf nog mitt första IG, aja, jag slog vad med pappa och om jag skulle få IG skulle jag få en femmalott. Ett plus i alla fall.
Hoppas jag får G jag vill inte göra ett omprov... det tar för mkt krafter...!
Ska bli skönt att få springa på gympan iaf

Hundarna + Utmaning

Helgen har bestått av pluggande till växt- och djurliv-provet, ikväll mitt i mitt sista pluggande kände jag bara "nä, jag orkar inte längre" så det blev inget mer med det... Men hundarna har fått ha roligt :)
Nilla har tränat lydnad, japp, det stämmer, freestylen har vi tagit lugnt med ;)
Och Wiran har fått träna lite på lydnad hon med och idag shejpade jag henne lite med en post-it-lapp som hon skulle sätta nosen mot, men det slutade med att hon tog dom i munnen och flyttade runt fram och tillbaka när hon inte fattade vad jag menade xD

Jag tar bilderna från Nillas blogg ^^





Titta hur Wiran går xD

Nilla med skolans kvigor :)

Så blev jag utmanad av Nilla:

Fem saker i min frys:
1 Köttbullar
2 Glass
3 Viltspårsklöv
4 Gräddstuvad pyttipanna - pappas
5 Fiskfiléer

Fem saker i min garderob:
1 Kläder, por supuesto
2 Porslinssaker som jag inte har framme längre...
3 Gamla teckningar
4 Gammalt skolmaterial
5 Skor
 
Fem saker i min väska:
1 Börs
2 Tuggummi
3 Penna
4 Liten kalender
5 Lapp med biblos öppettider

 Fem saker i familjens bilar:
1 Verktyg
2 Hundvattenflaska och vanliga vattenflaskor
3 Kvitton
4 Skivor
5 Toapapper  .

Fem personer jag utmanar:  
Ellen, Nikke och Benny
Jacqueline, Falme & Raffe
Nilla & Soda
Mamma Fina
(Wiras mamma)
Bosse (Wiras bror)


Ha det bra!
Hanna, Wira & Nilla


Provpluggning...

Jaha, då är det bara att sätta sig ner och plugga växterna tills provet på måndag... Usch!

Nää, nu måste jag pluuuuuuugga....
Hörs!

Paradise Hotel

Kikar på Paradise Hotel, det är ju bara rent spel, alltså! Jag fattar inte hur dom orkar med det, det är ju värre än Robinsons alla pakter ;) Jag vet inte vem jag hejar på, jag vet inte vem som vinner heller, trots att det är repris, men jag tror att det avgörs någon gång under kvällen, det är ett maraton typ :P

Lånade några barnböcker på spanska med mycket bilder i, dom får kompensera för alla kolböcker med för få bilder xD Blev nästan lite sugen på att rita en serie, men jag vet att jag inte har tålamodet till det. Det tar alldeles för lång tid :P

Jäsiken vad det är svårt med konjunktioner och propsitioner i svenskan alltså! Mkt fel i det där kompendiet, men jag lär mig väl snart hoppas jag... häftet innehåller felaktiga meningar men jag tycker att alla låter rätt. T.ex.
"Råttan luktar på maten före den smakar på den" jag märkte inget fel och när jag frågade läraren sa hon att det var för att jag var norrlänning ;) man kan säga mening så här men enligt rikssvenskan skulle "före" bytas ut mot "innan"...
ojojojoj det här kommer bli jobbigt innan man lärt sig det där... ;)
men nu är pausen slut, höres!

Svenska

precis klar med svenskahäftet och har ingen uppgift... sista lektionen för dagen!! :D
ska hinna lämna igen låneboken, Inkallning är så mkt mera, innan bussen kommer hit och sen ska jag ner på stan och låna barnböcker på spanska, för att hålla det "levande" ;)

måste snacka med lärarn vad jag ska göra nu och stänga ner detta innan hon kmr xD

Rast

Nu har vi rast här, har just ätit en av Annas havreflarn och en av Saras hemmakonstruerade Nutellakakor, vilka goda kakor dom hade gjort ^^

Snart är det åter dags för växt- och djurliv, hoppas vi slipper vara ute....
fick nästa veckas schema... det verkar inte bli ngn djurkunskap, ingen Kåla :(

Välkommen till min nya blogg!

Jag kanske ska ta och passa på att presentera mig själv så här mitt i Idol;
Jag heter Hanna Johansson och går på Forslundas Naturbruksgymnasium i Umeå. Där läser jag naturvetenskapsprofil för att eventuellt läsa vidare till veterinär.
Jag gillar att se på film, några favoriter är Dirty Dancing 2, Step up och Porky's-filmerna.
Jag tränar mina två hundar, en dalmatiner och en schäfer, därav namnet Dalfer ;)
Mina hundar heter Nilla och Wira. Nilla tränar jag freestyle med, en ganska söt syn med en dalmatiner som skuttar och snurrar runt ;) Wira tränas däremot mest i allmänlydnad eftersom hon är odygdig som nånting ;)

Jag har en hemsida med hundarna, www.influensaekipaget.webb.se kika gärna in där :) Där kommer det stå mer om hundträningen och så :)

Idag i skolan hade vi djurkunskap, tänk att det var hela två veckor sedan jag fick krama om "min" kalv, Kåla, eller egentligen heter hon 835 eller Ninni. Vi har alltså "fått" en kalv av skolan som vi väger och sjåar med ;) Så idag fick vi väga dom igen, hon har bara gått upp 2 kg på två veckor! En liten kalv som nu väger 57 kg, men läraren sa att det inte var något fel på henne dock. Så fick jag lyssna på hennes hjärta och utställningsträna med henne xD Hon skuttade omkring litegeann och sprätte sådär gulligt med bakbenen, men det är inte lika gulligt om man ska hålla i den där kalvens grimma samtidigt xD Men jag har tur som har en lugn och lätt kalv :)

Nun ska jag äta upp det sista av min kexchoklad, som jag faktiskt har lyckats spara i hela två dagar! :O och se vad mamma tittar på för nåt skojt på TV:n :)

Höres!


RSS 2.0