Freestyleinstruktörsutbildning!

Ja, nu hoppas jag att jag stavade rubriken rätt, kändes lite halvskumt när jag tryckte på tangenterna....

Jag, mamma, Nilla, Sabine, Wilma och Inger åkte på fredagsmorgon ner mot Hägersten, Stockholm. Efter 67 mil och ca 7 timmar senare var vi äntligen framme!
Men på vägen hann vi med några stopp för bensträckning och hundrastning.


Tönnebro


Dogsen väntar på att vi ska dra sista 20 milen.

När vi kom ner var det två timmars kurs på kvällen, utan hundar.
20.00 var kvällens del slut och vi fick äta middag, pizza ;)


Nilla vilar ut i hotellrummet på Ibis efter bilresan.

Lördag var det kurs från 9-17
Mycket praktisk hundträning och träningssätt som vi inte använt oss av så det blev mycket nytt att ta in, roligt! :)

Nilla fick testa backa med hinder och target pad m.fl. övningar :)

Söndag var det också kurs från 9-17, men vi från Umeå fick åka klockan 4 istället. Så vi fick köra lite längre i ljus.
Extremt lärorikt den här dagen med, jag tror att vi har lärt oss så mycket att vi har glömt hälften ;) Haha, nää, men mycket nytt och roligt har helgen gett. Man får liksom bara sitta där som en svamp och försöka dra in så mycket som möjligt ;)

Lite bilder från helgen:

Nilla i kurslokalen


Pilsner igen :)


Gulliga Oliver


Söta Jack, Sara och Michelle


Emma med pumin Tira, BC:n Scarlet och mallen Bimbo


Coola Csar


Csar igen


Frida med Poppy, Viktor och Alice


Fina Alice


Alice


Snygga Timmy

Tyvärr blev det inte så mycket bilder, och inte bilder på alla hundar.
 Men det var även fler snyggingar där, kelpien Lara, en till labbe, Abbe, jack russeln Siri, golden Wilma, blandisen Benny, bichon havanais Hugo.
Det var roligt att få träffa alla freestyleinstresserade och att träffa Ellen som det har snackats lite med över internet. :)

Som sagt, det här har varit en superduperhelg! :D Jag har lärt mig så otroligt mycket, och har blivit lite extra motiverad. I morse innan skolan fick t.ex. båda tjejerna träna lite target pad ;)
Det enda som krävs nu för att vi ska kunna kalla oss instruktörer är att vi håller en nybörjarkurs, ett projektarbete, på 6 timmar med 4-6 deltagare :) Ska bli spännande! :)

Idag har jag varit trött fast det inte blev så hysteriskt sen hemkomst som vi räknat med, runt halv tolv. På sista dubbeltimmen ekologi sa läraren att jag inte fick somna när jag la mig ner på bänken (a)

Imorgon måste jag packa allt till studieresan på onsdag, som går till Uppsala by the way. Vi ska kika på en massa utbildningar, bl.a. husdjursagronom och veterinärutbildningen. Men vi ska även på Statens veterinärmedicinska anstalt, kolla lite på stallarbetsmiljö och på en strutsfarm i Tierp. Och det jag lyckades tjata igenom (a) och det jag ser fram allra mest emot, Märstas hundförsvarsträning! :D Ska bli så kul att se hur de tränar och jämföra med det vi lärt oss i helgen samt se på alla snygga och duktiga hundar! :D Kanske något som man skulle vilja hålla på med efter skolan ;) Finns typ 14 platser i Sverige, men det är inte relevant ;)

På onsdag har vi även ett räknetest i kemin på mol, molmassa och annat svårt tjafs, jag har hur många uppgifter som helst kvar att råplugga imorrn, men det spelar ingen som helst roll, för helgen var värd det ;)

Det som följde med hem från Stockholm, som inte var med ner, var en ny munkjacka, en skål för jordnötter och Royal Canins hundencyklopedi :D Tack mamma! :D

Nu ska jag väl gå och läsa Så länge vi båda andas, Sara börjar komma ikapp mig ;) Jag vill läsa ut den först så att hon inte råkar avslöja något för mig ;)
Ha det!

kort resumé

Störtförkylning lagom intajmad till sportlovet, nice...

Dogsen har fått lite aktivering idag på gården, är inte tillräckligt pigg för att gå en längre prommis med dragande hundar som skäller och har sig ;)

Wira fick träna lite platsliggning, någon inkallning och lite freestyle :)
Nilla fick träna target pad och framåt :)

Vi har prov på måndag i ekologi, åh vad jag ångrar att vi inte gjorde bort det i fredags! Hade vi sluppit en massa tjafs med.

En ny favoritlåt har det hunnits med också ;)
Stand out - Tevin Campbell
Vill göra ett program till Nilla med den låten, men vi får se om den ens passar ;)

Igår blev tjejerna vaccinerade :P Nu ska jag fortsätta se på Benjamin ;)

Ha det!


RSS 2.0