Spårsvammel

Lånade en ny bok på biblioteket idag :) Spår! av Christer Hansson. Nu ska vi försöka läsa den och ta till oss tips :) Om jag fattade bokens baksida rätt så skulle det vara träningstips från valpspår till flera dygn gamla stadsspår, det är dit vi siktar ;) Den lilla piraten klarade i somras att spåra ett 45-min gammalt åkerspår på knappt 1 km, samtidigt som tre andra hundar! Men i år måste vi backa flera steg, jag har inte riktigt hållt efter spårarbetet undar vintern, men nu så! :)

Jag skulle bara ha haft mig en stor åker, för det är åkerspåren vi gillar bäst! Eftersom Wira spårar i flagg, det vill säga hon spårar inte i spårkärnan utan går mer i sick-sack-mönster efter "här luktar det, här luktar det inte, här luktar det, här luktar det inte..." är åkerspåren lättare för mig. De är svårare än skogsspåren och då krävs det mer koncentration från Wira och hon följer spåren bättre och jag får lättare att läsa av henne. Urbana spår är lite svårare, men ett mål är ett 800 meters asfaltspår.

Nu ska jag ta tjuren vid hornen, eller hunden i selen om man så vill, och bege mig ut och lägga ett spår.


Påsklovet so far

I veckan är det påsklov, inte helt fel om vi säger så. :)

I söndags städade familjen ur stugan och efter vi ätit middag åkte jag och Rasmus och hälsade på Angelica och hennes lilla son Oskar. Från och med nu har vi fått nya namn; tant Hanna och farbror Rasmus. Det passar bara bra till mitt pensionärsbeteende ;) I alla fall så tyckte lilla Oskar att det var fruktansvärt roligt att jag gömde mig bakom en bok och ropade på honom. Han kom springandes och ställde sig framför boken och tittade på den och då lutade jag mig lite åt sidan och tittade på honom från bakom boken. När han såg mig tittade han en sekund på mig innan han vände och sprang skrattandes till Angelica. Det var lite skräckblandad förtjusning över det hela :P
När det var läggdags för lillkillen skulle Angelica göra lite välling åt honom, och eftersom jag är mindre skräckinjagande än Rasmus (skönt att någon äntligen tycker det!) fick jag sitta och krama en liten Oskar medan! :) Angelica till Rasmus: "Nu mår Hanna gott!" Yes, indeed I did! :P

Igår hände det inte så mycket. Jag tvättade silver-mercan, men när jag sedan skulle köra in den i garaget igen bestämde den sig för att ha slukat den lilla bensin som fanns kvar i tanken... så för tillfället står den mitt på gården och är allmänt i vägen :) Hundarna var ute med mig på linan stor del av dagen innan det blev var sin prommis och två väldigt trötta hundar ;)

Idag ska jag träffa Angelica på stan och vara allmänt social medan hon springer lite ärenden till sig själv :) Efter det blir det nog hundträning för hela slanten! :D Skulle ha tagit mig iväg till någon större skog, eller helst en stor åker, för att lägga några längre spår till hundarna. Dom har bara fått gått 100-150 meters spår nu när det börjat tina bort all snö som legat i vägen. Dock ska jag säga att vinklarna tas fint :)

Kanske ska följa med pappa i veckan och åka lite timmerbil, får se om det passar någon dag :)

Bild från i fredags, innan jag och Angelica drog ner på krogen där vi mötte upp några fler kompisar :)




2011-04-08

Under sällskapsdjurstimmen idag skulle vi städa akvarium. Jag och Amanda tog på oss att städa ur det stora ciklidakvariet. Bad choice. Det var ingrodda alger över alla väggar så vi fick stå över en timmer för att försöka få bort allt... Men nu har vi torkat efter våra dykningar ner i vattnet och träningsvärken i armarna har inte kommit än ;)

Efter det gick vi och lekte med de nya ladugårdskatterna! En liten tjej och en liten pojke, tror dom hette Maia och Feodor :)

Efter matte och kemi kom jag hem och tog med hundarna ut på baksidan för att skotta fram silver-mercan. Wiran måste ha ätit en massa snö, för hon blev halverst nerkyld inifrån... Första gången jag hör en hund skallra tänder av kyla, men nu är hon pigg igen :)














Vem är vi egentligen?

Då om vi ska dra igång den här bloggen igen kan vi ju börja med en liten presentation, börja om på nytt.

Vi är tre som ska försöka samsas om utrymmet i bloggen, jag och mina två hundar.




Jag heter Hanna, är 18 år och går naturbruksprogrammet med naturvetenskaplig profil och inriktning djurvård. Vilket betyder att jag varvar kemilabbar och fysikformler med djursjukvård och hundträning. Jag bor i Umeå, i norra Sverige och när jag inte sitter i skolan tränar jag mina hundar. Vi tränar freestyle, personspår och lydnad. Efter gymnasiet vill jag bli arbetsterapeut och gärna med inriktning mot ungdomar, och om man kan lägga in hunden som hjälpmedel där skulle det verkligen inte vara helt fel att kliva upp till jobbet 40 år framåt! :)

 



Nilla (eller som stamtavlan säger: Pia), nybliven 7-åring. Hon är brunprickig och har ett blått och ett brunt öga. Hon tycker att lydnad är tråkigt att traggla, men om man tränar lite åt gången och med glimten i ögat så är det inte så dumt. Nilla tränar annars mestadels freestyle och spårar lite då och då.




Wira, den skeppsbrutna piraten, är 4 år och har lika mycket hyss för sig som Emil i Lönneberga. Wira tycker att spår är det roligaste att träna och lydnad är då verkligen inget att hänga i julgranen. Freestyle är kul det med, men det toppar inte spåret.


RSS 2.0