Praktiken (och, såklart, hundar!)

Jaha, än en gång har det inte blivit uppdaterat på länge... jag är väl ingen direkt bloggmänniska tydligen... Hur som haver har jag praktik numera, jag är på djurlabbet här i stan i fya veckor. Det är andra veckan nu och jag jobbar som djurvårdare, så mina arbetsuppgifter är att utfodra och städa hos mössen. Det absolut bästa är när jag ska städa i avelsburarna och hittar nyfödda små musbebisar! Jag blir så glad att jag står där och ler som ett fån för mig själv :) De är väl egentligen inte så söta, de små pinkisarna, pälslösa, stängda ögon och alldeles rosa. Men det är något speciellt med att försiktigt få lyfta över en liten kull och känna de små hjärtslagen mellan tummen och pekfingret.

Förutom att städa och utfodra är det en hel disk och mycket trappor. Jag har börjat strunta i att ta hissen om jag inte har en massa saker som ska med, den tar så lång tid och jag måste i sådana fall gå genom hela avdelningen för att komma till rummet jag städar från hissen. Bara vägen från bussen till praktiken är två trappor ned, en lång kulvertpromenad och fyra trappor upp. Praktikplatsen håller till på flera våningar så det blir, som redan skrivet, mycket spring i trappor.

Idag när jag städade på infektionsavdelningen kom det två forskare in i det lilla rummet och skulle jobba med sina möss. Eftersom jag redan stod där, två vuxna människor till, tre reoler med burar och två rullbord blev det ganska så trångt. Rummet kan inte vara mer än 6 kvadratmeter... Att jag dessutom skulle utfodra och fylla nytt vatten till alla burar gjorde inte saken bättre. Det var flyttande av rullbord, reoler, praktikant och forskare hit och dit. När det bara var golvet som skulle spolas kvar gick jag och tog lunch och hoppades att forskarna hade hunnit bli klar innan jag kom tillbaka. Och tur, det hade jag ;)

Senare under dagen skulle jag ställa i ordning burar och flytta ut musungarna som blivit tillräckligt stora. Där var det en annan forskare som kom in och skulle jobba med sina möss. Han var inte svensk men pratade ändå svenska med mig, till skillnad från de andra två under förmiddagen (lite lättare för mig faktiskt ;) ) När jag fyllde vatten till burarna jag gjirt i ordning frågar han "Vad heter det här på svenska? Bur"
Jag svarade då "Ja, bur." Men jag hade inte hört hela frågan...
"Nej, vad heter det? Buren eller buret?"
Tankepaus
Jag (väldigt osäker själv) "Buren...?"

Idag, under Erikas träning, åkte jag och mamma och köpte glass innan vi drog vidare till Bölesholmarna där vi gick med hundarna, stannade och åt glass, lekte i älvkanten (Wiran tog det första doppet, benen i alla fall, det är fortfarande för kallt i vattnet för en liten dam med HD) innan vi gick vidare och hämtade Erika från träningen. Hundarna skötte sig jättesnyggt, båda två! Nilla var som en liten ängel när vi mötte andra hundar och Wira gav sig efter ett nej! Jag är så glad att det blivit bättre igen, vi har som varit i en liten svacka nu ett tag vad gäller hundmöten... Annan träning går bra, Nilla tränar lite lydnad och freestyle och Wiran med. Dessutom håller de på att lära sig att stänga skåpluckor och garderobsdörrar. Wiran fattade direkt och när jag skulle öppna garderobsörren efter att hon stängt den stod hon bredvid och puttade igen medan jag öppnade den :) Nilla tyckte det var lite svårare däremot... men hon börjar förstå hon med :)

Igår tränade Nilla bland annat på tävlingslydnadsinkallningen och på hastighetsträningen är jag nöjd och ingången kan hon bli lite säkrare på. Jag har märkt att jag ger hjälper men det är svårt att undkomma de, så det måste jag träna på. Freestylen gick jättefint! :)

Wira tränade slalom, vilket var ovanligt bra för lilltjoppa och det fria följet på gården var superfint! Visst kan kontakten bli lite bättre och positionen lite mer klistrad och helt osviktande, men det går ju att jobba på. Sträckan kan med fördel förlängas och det börjar bli dags att jobba in vinklar och halter.


Valborg

Valborgshelgen har inte varit annat än fantastisk! :D Julia valde att stanna i Umeå i helgen så hon har bott här :)

I fredags gick hon, jag, Amanda och Pelle till Studiefrämjandet för att fixa lite grejer innan vi vandrade vidare mot stadsbiblioteket. Sen sprang vi vidare till djurmagazinet innan vi åkte hem, tog bilen och åkte till resterande djuraffärer i stan.

På kvällen stack jag och Julia till Five där vi träffade några från skolan och så dansade vi hela kvällen och hade hur kul som helst!!! :D

Igår så drog jag och Julia till campus där vi mötte upp Pelle, Rasmus, Angelica och Anders, den kvällen var verkligen inte tokig den heller ;) Jag och Julio var hemma där runt tolv och då skulle vi se film, men knappt en halvtimme in i den hade vi båda somnat xD Så går det när man börjar bli pensionärer ;)

Idag har vi mest bara gjort quizer och tester i gamla Frida-tidningar. Och av någon anledning tyckte Julia att min "lättsamma personlighet, mystiska bakgrund och intelligens som ska hjälpa mig i livet" var väääääldigt underhållande.... :P

RSS 2.0