Bilder, vänner!

Har varit FF i helgen här i huset. Jag och Erika åt en massa gott (pizza, toasts, choklad, ostkrokar, dipp, chips, dricka...)
Igår:
Gick och lånade lite filmer, bl.a. Dirty Dancing (den 1:a) och 10 000 BC. Jag såg den på bio, när den nu gick, med min kusin och tyckte väl att den var sådär... Den var faktiskt riktigt bra (såg den i morse) den här gången. Men jag VÄGRAR I STEN att ge Darjeeling Limited en chans till i alla fall... ;)

Sedan tog jag och Erika en prommis med hundarna ner till affären för att köpa in viktiga saker som toapapper och choklad ^^ Wira skulle busa med Nilla i koppel kom hon på, får inte göra det, hon gjorde så att jag vred benet lite konstigt och utropade ett mindre vackert ord i form av en svordom, inte det smartaste för sedan visade det sig att det gick ett par med en flicka på 7-9 år inte långt bort... oops!

Sedan fick gullungarna busa på gården :)




Gillar de här bilderna :)

Efter en stund, närmare bestämt kanske en och en halv timme, drog jag och Erika ut hundarna och kamerorna på en riktig långpromenad. :D Ungefär 6-8 km, vet inte riktigt, men jag tror att enkelvägen över ängarna är ungefär 3-4 km.
Mitt ute på Änge kommer min djurkunskapslärare förbikörandes på väg mot skolan xD



Wira på Änge på väg till skolan :)


Nilla på Änge på väg till skolan :)

Väl framme var det Erika som fotade och jag höll i hundarna. Erika gick i kobajs, heheheheh :P
Sedan smet det en "kulting", lite, lite mindra än våra hundar men är inte ett halvår ens, ur utehägnet, Wira blev asskraj!! xD
Vi gick iväg en bit och grisen följde efter och luktade lite för att känna vad det var som var där ;) Men den var minst 25 meter bprt från oss. Erika var lite skraj hon med, att den skulle komma fram till hundarna xD
Vi gick till framsidan av svinhuset där Erika fick hålla i båda hundarna och så sprang jag in och hittade som tur var en skötare precis innanför dörren och berättade att grisen hade smitit ut. Igen, visade det sig ;)
Vi gick och fotade "lila sallad", ser ut så xD innan vi påbörjade den långa vandringen hem och var hemma runt fem. Vi hade då varit ute i drygt två timmar. Hundarna var helt, totalt utslut ;) De sov hel kvällen medan jag och Erika såg på film, sedan gick vi ut på gräset och pinkade dom, som vi var tillsagd, klockan tio. Elr klockan nio hos oss för vi ställde tillbaka klockan då ;) (efter att ha ringt till mamma -och pappa- i Sundsvall och frågat xD jag sa att man ställde fram och Erika att man ställde bak den)
Sedan tog vi på oss pyjamas och borstade tänderna och så och la oss i mamma och pappas säng och såg Dirty Dancing. :) Nilla låg hos mig halva natten, blir trångt med en stor, lite rund, dalmatinertik på 30 kg som ska ligga under täcket mitt på sängen (maghöjd). och hon kan ju itne ligga i ytterkanten så att man kan ligga lite mer på den andra sidan av sängen, nejdå, utan GullNilla ska ligga på innersidan så att hon inte trillar ut xD
Jag gick på toa nån gång runt fem och sedan kom Wira och la sig vid Erikas fötter, då visade jag Nilla att jag ville ligga själv, men jag tror inte det gjorde nåt, för Nilla ligger nog hellre hos Erika. :) (Jag låg i mammas säng och Erika i pappas, och därför låg Nilla hos mig i början, hon ska ligga hos matte (mamma) ju!  ;) )
Så Erika vaknade med en dallis under täcket, en schäfer som vräkte ut sig i fotänden och ont i ryggen ;)
Jag sov gott ^^
Hundarna var ute och pinkade runt tio, som sagt, och sedan pinkade vi de på morgonen runt halv 11, då dom började vakna och inte bara sov... :P Det blev ju runt 13 timmar, men det r bäst att låta dom sova, det är ju efterallt helg ;) Jag och Erika klev upp runt nio.
Haha det visar ju att Wira driver med mamma och ska testa henne, eftersom en vanlig vardagskväll, då de har pinkat runt tio, ska Wira ut minst en gång, gärna två-tre, innan mammas klocka ringer klockan sex.

Idag skulle de få träna lite, Wira fick träna lite på att lyssna och förstå, så det blev lite att jag visade och pratade tyst, tyst. Det behövdes, blev bättre uppmärksamhet på henne sen :)
Nilla däremot skulle fåna sig lite en aning, så hon sprang ur positionen mellan när jag gick ett steg. Blev så himla less, så hon fick leka lite med jeansbenet ett tag sen gå in och klippa klorna. Hehehe :P Nää, hon var superduktig med, på spinn och hopp var hon taggad och skötte sig exemplariskt! :D

Nu har mamma och pappa kommit hem med en påsa daim var åt mig och Erika och en mjuk, gosedjurs-fotboll åt tjejerna, Nilla ÄLSAKR den! ;)

Jag sitter just nu och bloggar samtidigt som jag lyssnar på A gritos de esperanza av Alex Ubago, man smääälter till hans röst ^^

Hemsidan har jag arbetat lite med idag :) Wiras stamtavla är klar, med bilder, och Nillas är påbörjad, har fixat två led (Nilla och mamma och pappa) måste ha bild på nillar mor- och farföräldrar. Gärna en huvudbild på hennes pappa... Men man tager vad man hittar... ;)

På tisdag kommer nog min bok om hur man tecknar hundar :D Adlibris hade skickat den i fredags :)

Mamma läste genom min svenskanovell, rättade lite här och där och sa att den var bra och att jag hade bra fantasi :) lycklig hattifnatt är jag ^^

Citat från min novell, måste fixa ett namn och rita en framsida! :D Kan göra det imorgon när jag jobbar (ska kopiera lite på mammas jobb, och medan den kopierar kan man rita, göra fina skyltar med stämplar ^^ som man sätter upp på lite random platser, så de blir lyckliga när dom hitatr dom ^^ dom suckar säkert och tänker "men hanna!" och plockar ner lapparna till närmaste papperskorg xD) I alla fall, citatet:

"Andas den?" Marie hukade ner sig vid Seths vänstra sida.
"Tyvärr" sa Seth och gick därifrån.
"Vad fasen håller du på med?!" ropade Marie argt efter honom. "Du fattar väl att vi inte bara kan lämna henne där?!"
Seth ignorerade henne totalt. Men Marie var snabb och hann lätt ikapp honom. Hon slet tag i Seths skjorta. "Nu följer du med mig tillbaka så vi kan hjälpa den stackars tjejen!" Marie sökte Seths ögon. Han suckade. Hon hade alltid varit väldigt human och ville alltid att alla skulle ha det så bra som möjligt. Hans bruna ögon mötte hennes blå. "Marie, vi kan inte hjälpa alla som har råkat ut för Ritas sjuka kreativitet..." började han försiktigt. Han såg hur hennes ögon genast fylldes med tårar, han hade väntat det och la snabbt in sin räddning "Vi måste stoppa Rita Solstrem innan hon dödar fler..."

Det var ett litet citat :P

Nu ska jag inte ta er tid längre, ha det bra!

Ni som orkar kan få läsa vad jag lärt mig om Amazonas från animal planet idag ;)

Det finns en sorts utter, jätteutter som kan bli två meter lång! :O
Det är bl.a. träden i amazonas som gör att det regnar så mycket där!! De suger upp MASSOR med vatten och använder bara lite, resten "andas" de ut i små, små öppningar i bladen. Den ångan regnar sedan ner igen. Den här "utandningen" kan man se bäst i gryningen :)
I Amazonasfloden (som btw är 10 gånger större i volymen än Missisippi) rinner det i vattenfallen 200 miljoner liter per sekund!!!
Den här skogen innehåller, en fjärdedel av jordens fåglar, och vissa forskare tror att den innehåller en tredjedel av jordens insekter, det finns så många sorters insekter där att alla inte ens har namn!
Pilgiftsgrodan är giftig på huden och kallas just pilgiftsgroda eftersom indianer har doppat (doppar, finns ju väl några isolerade stammar kvar) sina pilar i giftet. En sådan pilgiftsgroda i Colombia är så giftig så man dör om tar i den.


FIKA!

Idag var det mycket gott fika ^^
Hanna hade med sig Kärleksmums, supergott :)
Sara hade med sig Mockarutor, jättegott det med :) (samma sak men dom hade olika namn på kakan xD)
Anna hade med sig kladdkakemuffins med choklad i, åh så gott :)

Nu är jag lyckligare igen, det behövdes fika ^^

Det här är den bästa klass jag gått i! <3 och det är inte för fikat.
Hela klassen har förstått min kakälskelse ^^

Nu blev Tryggve just bjuden på kakor xD

Ses!

ledig

Nu är det inte länge kvar till lov :D

Gjorde bort provet idag, kändes bra :)

Vi hade boxning på gympan, det var en kille i jordbruk om slog ganska hårt (huvud o mage var det vi skulle träffa, inte hårt. Men han var jättetaggad och var överallt, jag orkade inte göra nåt tillbaka xD) mot för vad de andra hade gjort. Lite ont i huvudet har jag... men det går snart över.

I min lycka om snart lov (och alla kakor som jag kommer äta imorgon ^^) Får ni en massa bilder! :D






Den absolut snyggaste hunden som finns!!! :D




Så fantastiskt söt man kan vara då ^^


Charmig ;D




Den här bilden vet jag är fotad av Erika

Ha det bra!

Växt- och djurliv

Snart är det växt- och djurliv, har haft svenska, är nöjd med min novell :)

Ny design

Erika har gjort en ny, helt fantastiskt fin halloween-design åt mig! :D Tack! <3

Idag har jag mjölkat, både för hand och med maskin, jag gjorde fel ibalnde, men det löste sig :P
Det var lite halvcoolt att mjölka för hand när man väl kom på tekniken :P Det handlade om rätt och rätt sorts tryck och vinkla spenen rätt xD Men det gick ju :P

På etologin studerade vi grisars beteende i en intervallstudering (eller nåt sånt). Jag och Anna döpte våra grisar till kryss, streck, prick och ring xD

Har pluggat för djurkunskapsprovet i en timme och 20 minuter i sträck, det går bra när det är ett så intressant ämne :) Ska plugga på bussen imorgon och på sovmorgonen och så mycket jag kan för att klara allt. Lite tråkigt, för på sovmorgonen brukar man vilja hinna ner till kalvarna ett litet tag ;)

Igår beställde jag en bok från adlibris: Drawing made easy: dogs and puppies den kommer, om jag har tur, i slutet av den här veckan :)

Idag var det -3 grader när jag vaknade, det märks att man bor i Norrland ;)
Men det blir dock fortfarande plusgrader på dagarna eftersom det regnade idag, och snöade inte :( längtar tills den första snön kommer! ^^

Jag har duschat, men känner fortfarande ladugårdslukten xD "sitter den i näsan" mån tro?

En ny råtta

Har skaffat mig en liten laptopmus, kika in på den här

Ska fundera över en ny design snart, samt försöka uppdatera vår hemsida

Men först måste jag fixa labbrapporten som ska vara inlämnad nån gång... när? ingen som helst aning. :P


Kåla

Cooper

Glömde att skriva ut hur det gick på det omtalade, föraktade cooper testet. Ett helt inlägg om det hemska xD
Jag sprang med Ellinor 03. G-gränsen var på under 15 minuter (för er som inte vet är cooper testet ett "löptest" på 2,3 km)
Vi kom in ungefär samtidigt, min tid blev 16,48 tror jag... Visst, nästan två minuter efter G-tiden men jag är ganska nökd :)
Min kondition är lika med noll, jag prkar inte springa så långt i sträck. Men jag är nöjd för att i vårterminen i 9:an, det vill säga ett halvår sedan, sprang jag på typ 17,30 och jag har inte gjort något som helst åt att förbättra min kondition, jag är nästan stolt ^^
I alla fall snackade vi med läraren efter vi hade slutat (man fick springa om nästa gång om man ville/behövde) han var asschysst!
Jag: Vi kom in på 16,48. Fick vi IG?
Han: Nja, det är gränsfall, men det viktiga är att man kämpar, och det gjorde ju ni.
Jag: Så vi behöver inte springa om?
Han: Nej, ni kämpade och det är det viktigaste så ni får nog G.

YEEES!!! ^^

Det nya halsbandet jag skrev om :)







Nu ska jag åter se dansbandskampen :P

Shopping, röntgen

Wiras röntgen är bokad nu :) Vi ska dra iväg till Vännäs under höstlovets onsdag, sedan är det bara att vänta ;)

Idag blev det en liten dag med shopping, basket, hundträning och pluggande till djurkunskapsprovet :)
Vi börjar med shoppingen:
Vi märkte för någon dag sedan att hundmaten nästan är slut?! :O Så idag köpte vi en ny påse Eukanubas schäferfoder. Tittade även runt i Loboos reakorg och hittade ett lurvigt halsband på 55 cm som är vitt med svarta "nästan-fläckar" ;) Just det där halsbandet har vi tittat på länge åt Wira, så att hon ska få se ut som idol Nilla ;) Jag köpte det självklart ;) Wiras halsband är lite litet.... Och Nillas börjar bli nött... Båda två fick testa det och Nilla blev störtförälskad! ;) Mjukt och lurvigt = varmt xD Men just nu är det Wira som använder det.
Sedan bar det av till Onoff för att se om mina foton hade kommit, det visar sig, märker vi när vi kommer hem, att beställningen inte alls har gått ivög?! :O Så vi måste göra om den ikväll.... :(
Sedan blev det skoshopping eftersom jag har förstört snörningen på mina, ena hålet är nästan sönderdarget, och om jag råkar gå i en jättegrund vattenpöl känner jag hur socken blir blöt :S Det blev ett par nya VINTERSKOR, eftersom det redan är kallt och jag behövde nya. Dom är hur sköna som helst ^^

Det är snart vinter här, ibland är det minusgrader på nätterna och det fryser på... idag var det halkigt på asfalten av all frost...

Hundträningen gick bra, Wira fick träna länge, länge på ett moment till programmet innan Erikas basketmatch.

Erikas basketmatch:
var en ren lek för Comets. De vann över Boden med typ 99-39 elr nåt sådant, jag hänvisar er till Erikas blogg. Den matchen var mycket roligare att se på än A-lagets igår. Inga var i samma form som i slutet av förra året... :( de som var i bättre form än någonsin var Amy's fanclub, det är hennes kompisar från SFI, dom hade "uppgraderat sig" med trummor och en tjut-sak xD ni vet såna som ibland används på fotbollsmatcher, dom låter ju typ som en hel lastbilssignal ju xD
Dom kan verligen göra publiken mer med i spelet, dom utgjorde väl en minst 40-70 pers xD

Har pluggat lite nu till djurkunskapsprovet... det verkar bli stort... mkt vi ska kunna...
På måndag kommer jag inte orka plugga för då ska jag och Ellinor 07 mjölka :D

Jag vet inte vad det är för stört fel på min dators kortläsare men det funkar inte! :C har inte gjort det på 2 dagar!!!
Använde den externa nu... :(


Visst är dom söta som vilar sådär på varndra? ;)


En liten "ihop-squeezad" kulting under värmelampan :P


Den här bilden fotade Sara åt mig, tack :) Det är jag och Kåla som tränar lite showmanship, det vill säga utställning med kor ;)
Kåla har ett enormt underbett xD hela läppen är "utanför munnen". xD

Min ko Larva ska slaktas :( hon har/har haft (vet inte riktigt) typ staffaurus(??) så så fort hon har kalvat ska hon på slakt.... tråkigt men sant, men jag har inte varit nå mycket med hon än, det hade varit tråkigare med Kåla...

För er ko-intresserade kommer lite från Larvas, en SRB, mjölkkort.
Avelsindex 113 +11
Född 050711
Ska kalva 08.11.10 pappan till kalven är (om jag fattar papperet rätt) 1997 Långbo +22 DR
Har kalvat 07.10.23, fick då två tjurkalvar, 2904 och 2905
Senaste kollen på mjölken var 08.08.12 då mjölkade hon 26.9 lit med fett 4.7, protein 3.6, cell 3 och låg i JHK 1
       Hoppas hennes kalv blir en ko och inte en tjur så att kalven får stanna kvar på skolan.

Ikväll ska jag se Svensson, Svensson. Har missat det flera gånger, vill inte göra det igen :P

OJ! nu blev min pluggpaus över 1 timme! :O måste gå, vi ses!

Freestyle på youtube

Idag har jag lagt upp två filmer till på vår youtubeanvändare :)

MAMMA, TITTA INTE PÅ LÄNKARNA!!! ;)
Nillas improviserade program
Wiras improviserade program

Idag hade vi dataprov, jag hann allt och blev grymt nöjd, för jag visste hela tiden vad jag gjorde ^^
Vi hade även en engelskaredovisning, det gick bra, jag tyckte inte att jag behövde kolla så mkt på papperet :) (hade glömt bort det totalt och såg engelskalektionen igår kväll när jag skulle gå och lägga mig... en "lätt" panikattack, men jag använde mig Jacks - från Lost - teknik, och se, efter det var jag nästan lugn igen :P)

Imorgon har vi en bra dag! :D

Djurkunskap en timme
Nåt randomämne xD
Typ lunch
Djurkunskap i TVÅ timmar!! :D
Cooper testet x(

Förra veckan spöregnade det, så vi fick spela innebandy istället. Imorrn ska vi springa 2,3 km, hoppas det inte regnar. Vill ha det bortgjort så jag slipper gruva mig xD




Christmas feeling

Åh, vad jag längtar till vinter, vinterkyla (inte den störda knaskylan som är nu!), vintermörkret, värmeljus, nallegardinerna i köket, tomtarna, ja allt som hör julen till. :)
Det som gör the christams feeling nu är värmeljusen i mammas fina lykta med två, små porslinsnögubbar <3 och Ashley Tisdales version av Last Christmas, ska snart länka mig vidare till Hilary Duffs :)

Har en youtubeanvändare nu :)

youtube.com/influensaekipaget

Lycklig!

Igår hjälpte mamma mig med datakunskapen så det funkade tilslut :D
Idag gjorde jag ett gammalt prov, Tryggve tittade på det och när jag frågade vilket betyg det låg på och han sa ett klart VG, yes! då behöver jag inte träna mkt ikväll utan kan träna freestyle!!! <3

Sen är det desparte Housewives ikv!! :D Vilken lyckodag :P


störda datorjvel

oj så elak jag blir när jag har gjort allt vi ska ha på provet i datakunskap men inte hittar en enda störd grej på datorn! Sabla OPENOFFICE!!!!!!!!!!
jag har prov på onsdag och hittar inte en enda jvla funktion på datorn.
Hejdå.

Motiviation igen!

Mamma har gett mig motivation till träna igen :D
Jag tänker inte ge er så mycket ledtrådar, men det innehåller min favvorithundsport och mina två bästa vänner :D
Jag har en månad på mig, mamma får inte veta låt, program eller hur det går med träningen, det får inte komma fram innan första november :)

Ni som vill veta låt till Nilla kan maila mig, mamma får ju inte veta, så om jag skriver ut det här, pajar jag liksom hela idén  ;)
Wiran har inte fått sin vald en, men vi har ett förslag med potentiell :)

Imorgon är det cooper test, jag tror jag är sjuk ^^ Det är bättre på Forsis, för nu vill dom bara se en förbättring på tre år, på Grubbe gick det på tid, hmpf.





Dagens citat:
"She made TV dinner, my favorite!" - Fred

Wiran fick en jättelång prommis idag, runt hela Umedalen :) Lite freestyleträning på kvällen med, sisådär 40 min :)
Nilla fick springa lite lös i skogen och busa med mig :P + lite freestyle hon med :)

Höres! :)


Lagård ^^

Idag var vi i ladugården i en timme. Vi började med att gå till kalvarna <3
När läraren kom fick vi som inte tagit tempen på vår kalv göra det, jag gjorde lte fel, men jag kan det nu :)
Sedan hoppade jag in i en grupp där vi skulle mata en ko med vatten ur en pet-flaska. Det var klurigt att få upp ettt starkt huvud, sticka in fingrarna i mungipan för att öppna munnen, in med flaskan, och handen under hakan igen och hälla. Men jag lyckades, tillsut xD

Nu är det datakunskap snart, Tryggve skulle vara här för 20 minuter sen....

Idag är det korvstroganoff till lunch.

På måndag v 43 ska inte jag åka hem från skolan, jag och Ellinor mjölka. Jag sa att vi vilel mjölka på kvällen, då slipper vi vara i lagårn typ halv 4 om jag fattade det rätt :P Nu ska vi var där på kvällen kl 16, så vi måste ha med oss massor av fika för det skulle typ inte bli klart förrän klockan 6 - halv 7... men det ska bli kul :)

Patrik 1,5 & Motivationsbrist

Jag har ingen direkt motivation till att träna med Wira nu faktiskt, har inte haft det på ett tag, och det märks direkt!!! Totalt utom räckhåll från mina kommandon blir hon efter 2-3 dagar utan träning, och det känns lite halvsvårt att gå vidare om jag inte har grunden. Den får jag aldrig! Hon blir bättre Wira, men har även svackor. Framstegen kan komma snabbt och ibland knappt alls.
Vi har gått en allmänlydnadskurs, vi lärde oss lite nytt och så, men det behövs en kurs till. Ska se om HU ska ha en allmänlydnadskurs snart :)
Nu går vi official med Wiras hundrädsla. Hon har varit rädd sedan hon kom in i "spökåldern". Sedan blev hon påhoppad (men hon provocerade det själv innan) och då blev det värre. Vi har fått tips och försökt jobba med de. Antingen gör vi fel som vi inte märker eller så slutar Wira till slut lyssna på metoderna. Det har hänt typ alla vi testat med. Har hört av mig till en som har jobbat som hundlärare på skolan om problemet, ska även ringa till henne nån gång under slutet av löpet och boka tid för privathjälp, allt som går för att underlätta för både oss och Wira känns värt i nuläget, billigt skulle det bli med, men nere i Nordmaling dock... Men man kan alltid få det att funka på nåt sätt. Har jobbat på länge med en massa olika metoder. På 9 månader har vi sett mest framsteg (men har tränat med det betydligt längre), jag vill ha jämnare framsteg (och gärna större), men jag förstår att det kan ta tid. Och om tränarens idéer funkar på Wira har jag ju en erfarenhet rikare till nästa hund, som jag kan testa om det skulle behövas :)
Nu har vi även bokat tid till Wiras röntgen, på höstlovet så att jag kan följa med och hjälpa mamma ;)

Idag gick jag och halva klassen på bio, vi såg Patrik 1,5. Hela salongen satt och skrattade, så fantastiskt bra film alltså! :D rekommenderas väldigt mkt :) Sen var det ju otroligt kul att gå med klassen, jag trivs så bra! :D :D

Har blivit utmand av mamma :)

Vilken bok läste du senast?
Nu läser jag en engelsk bok, The cowboy steals a lady, eller nåt liknande :P

Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?
Tror att de enda manliga författarna i min bokhylla är dom som skrivit en stor del av mina hundböcker....

När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du "nu har jag en fjärdedel kvar", "en tredjedel", "hurra bara hälften kvar"?
Är boken bra är det "glaset är halvfullt" medan en sämre bok är "yes! bara en fjärdedel kvar..."

Hur väljer du böcker du vill läsa?
Böcker jag hört ska vara bra, olästa böcker av en bra författare, och böcker som har roligt omslag och bra text på baksidan i biblo.

När blir en bok för lång?
Om den är dålig, eller för mkt onödigt beskriven....

Läser du lika gärna på engelska som på svenska?
Ja, oftast. Beror lite på humöret och svårighetsnivån på texten... engelska böcker alltså ;)

Vilken bok blev du senast berörd av?
En blomma i Afrikas öken - Waris Dirie
Såld - Zana Mushen

Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig?
Oja!

Vilken bok lämnade du senast?   
Hmm... Matilda tror jag den hette... Den var om hypnoser.

Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla/lånar du ofta?
Fantasy tror jag ^^

Rekommendera fem författare!
STEPHENIE MEYER!!! (twilight-serien ^^)
Lotta Olivecrona (Vren <3)
Ann Brashare (systrar i jeans)
Waris Dirie (blomma i Afrikas öken)
K. A. Applegate (animorphs)

Jag utmanar:
Ellen (med Benny & Nikke)
Jacqueline (med Flame & Raffe)
Nilla (med Soda & Smulan)


Hade bra! :)
Hanna, Wira-pira Blåtira, Nilla pilsnerkorv.

The capercaillie

Idag ringde jag till Simon och frågade honom lite om tjädrar, det var intressant.
T.ex. att ögonbrynet på dom blir större när dom "spelar" ;) Så sa han: "Och en tjädertupp låter ungefär så här.." och så lät han precis som tupparna på alla youtube-videor jag har sett, det var coolt :P

Idag har jag varit ute med hundarna i regnet. Jag hade glömt mina stövlar och regnbyxor i skolan, smart.
Så jag hade på mig täckbyxorna (som tål regnet), fleece, regnjacka, halsduk, pappas stövlar och två par tjocksockar. Jag frös inte ^^

Imorrn är det julafton, höll jag på att säga, men det jag menade var ju djurkunskap och etologi, åh vad kul! :D

Bjuder på foton jag tog från semestern i Lycksele i somras :)

Brunbjörn vet jag att den heter ^^


Lodjur, och nu ska jag stajla lite här; Lynx Lynx ;)

Jag lånar bara...

Jag hittade den här hos en klasskompis användare på apberget.se, den äger xD

Proof that girls are evil:

FIRST WE STATE THAT GIRLS REQUIRE TIME AND MONEY:
Girls = time x money

AND AS WE ALL KNOW "TIME IS MONEY":
time = money

THEREFORE:
Girsl = money x money = (money)²

AND BECAUSE "MONEY IS THE ROOT OF ALL EVIL":
Money = √¯evil

THEREFORE:
Girls = (√¯evil)²

AND WE ARE FORCED TO CONCLUDE THAT:
Girls = Evil




Hahahahah att den va bra? ;) ;)

Hmmmm....

Det här är konstigt... vi skulle byta djurkunskapen mot växt- och djurliv idag, men läraren är inte här... Har jobbat lite med arbetet om rutan på datorn...

idag har vi orientering här på skolan, det blir ju INTE skoj... vi kommer säkert slira på barren i skogen pga av all fuktighet, jag lovar det kommer regna innan eller under idrotten.

Klassen ska nog på bio på onsdag och se Patrik 1,5 det kommer li hur kul som helst! :D

en grymt deprimerande sak, nästan lika deprimerad som idrottstimmen ;) är att enligt växt- och djurlivsboken finns det hajar utanför sverige... min anledning om att inte bada i hav är sann, känn på den! ;) Frågan är ju dock om dom finns på östkusten och nära land, men dom finns ändå där och det är tillräckligt för mig.

jag åt bra frukost idag ^^ en skål flingor, special K red berries och en kexchoklad xD Så då jämnade det hela ut sig ;)

Dagen so far

Dagen började med en lärarfri etologi-lektion, vi fick välja ett djur som vi skulle göra etogram (?) på, alltså skriva upp beteende och beskriva det, jag och Sabine gick till minigrisarna :)


Lyckades få ihop typ 14 beteenden ;)

Sedan har jag gjort färdigt en powerpointpresentation om skottkärror. wihooo, not


Det funkade, men gruvar för att göra samma sak om foderskopor, det är inte så kul...

Nu ska vi snart ha datakunskap, sen lunch, lär vara makaronipudding idag, gott ^^
Sedan har vi engelska, glosförhör och sen fortsätta jobba på tjäderarbetet, måste ta och ringa Simon snart! det ska vara klart nästa fredag!
Sen har vi mentorstid, vi ska nog få välja inriktning idag.

Nu pratar alal om hur sköldpaddorna satte på varann o lät i djurhuset, tur jag var hos minigrisarna ^^

RSS 2.0